Azt írja az újság: A csokoládé világnapja

Dátum: 2019.07.14.

 

Július 7, vagy július 11, vagy szeptember 13, vagy október 1? "A csokoládét nem lehet elégszer megünnepelni".

 

A Magyar Édességgyártók Szövetsége azonban számtalan érdekes adatot gyűjtött össze csokoládé-fogyasztási szokásainkról. Statisztikáik szerint az Európai Unióban évente fejenként összesen 6,5 kg csokit eszünk, a magyarországi adat ennek fele. Mi, magyarok a tejcsokoládét szeretjük a legjobban, a megkérdezettek több mint fele erre a fajta csokira voksolt.

Az ízek közül a mogyorós/mandulás mindössze három százalékkal előzi meg a marcipánosat,…

CSOX - eszem és mesélek

Dátum: 2019.02.22.

 

Egy blog a csokoládéról (is)


Ismerős valakinek Maria Tepoztlán neve? Esetleg Joseph Zotter?

Nem, ők nem újságírók, és még csak nem is ők vezetik a fenti blogot, ugyanakkor róluk is szól.


Kóstolók, vélemények, benyomások, tapasztalatok és képek különleges csokoládékról. Olyanokról, amikről ha ez a blog nem lenne, talán nem is tudnánk hogy léteznek.
Keserű, édes, sós, karamellás, pisztáciás, sőt, élesztőre emlékeztető darabok is szóba kerülnek ezen az oldalon.


A blog…

Azt írja az újság: Csokihotel

Dátum: 2018.10.27.


Csokoládéból épült az egész hotel, a tűzhelytől az ágyig minden csokiból van (Részlet a cikkből)

Jean-Luc Decluzeau, a francia csokoládékészítő álmodta meg, majd készítette el azt a mesébe illő házikót, amely a porcelánról híres Sévres városában található. Kívülről teljesen úgy néz ki a ház, mintha egy tipikus kis vidéki, fából épült kalyiba lenne, pedig valójában 1,5 tonna csokiból készült el.
Maga a kunyhó 18 négyzetméter, de ennek minden…

Azt írja az újság: Immáron saját csokoládéja is van a születésnapját ünneplő Gerbeaud-nak

Dátum: 2018.08.03.

 

Immáron saját csokoládéja is van a születésnapját ünneplő Gerbeaud-nak

Részletek a cikkből:

"Idén már a százhatvanadikat tölti a hazai kávéházkultúrában hosszú évek óta meghatározó Gerbeaud. A cukrászda a jeles alkalomra különleges édességgel lepi meg saját magát és természetesen a nagyközönséget: a Gourmet Fesztiválon debütált az évfordulóra megálmodott egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 étcsokoládé, majd az ezzel készült Gerbeaud 160 torta, táblás csokoládé és bonbon.

1884-től Gerbeaud már tulajdonosként indított el számos újítást: neki köszönhetjük…

Azt írja az újság: Kíváncsi vagy, milyen csokoládé lennél?

Dátum: 2018.07.21.


Részletek a wmn.hu 2015.11.12-es cikkéből:

Mert nem lehet egész álló nap egyfolytában csak komolyan venni magadat. Mert mindenkire ráfér pár perc kikapcsolódás. Ránk is. És mert szeretjük a csokoládét. Itt a WMN első gyorskvíze, amelyből megtudhatsz magadról egy olyan elképesztően hiánypótló információt, hogy vajon milyen csokoládé lennél? Lássuk be, tényleg nem élhetsz tovább enélkül az info nélkül!
A cikk elolvasható és a kvíz kitölthető ezen a linken.